Sandbækvej 12, Nees, 7570 Vemb else@husted-kjaer.dk +45 9788 4066 - +45 5190 4066

Omtale

Share Button

Vent Venligst
– en lille rejse under poesiens vinger.

Læs her, hvad rektor emiritus Lars Ebbensgaard her skriver om min digtsamling

Timeglasset er vendt, alt bliver nyt. Ordet poesi er afledt af det græske ord poiein (Ποιεῖν), som betyder at skabe. Så EHK’s digtsamling Vent venligst er sandelig poesi, her skabes hele tiden, og alt bliver nyt.

Universet bliver til i digtenes nu, alt bliver nyt. Der er et rend af engle i vores atmosfære og i digtene. Vi omgives af mirakler og undres over at vi er.

Fortid og fremtid er også med, for EHK samler hele evigheden i ét nu, hvor læseren sammen med EHK kan tage en gyngetur i Cassiopeia. Det kaldes eternalisme og er interessant nok i overensstemmelse med den ny kosmologi, som Einstein udtrykker det: “For dem af os, der tror på fysikken, er skellet mellem fortid, nutid og fremtid kun en stædig vedholdende illusion”. Evigheden smelter sammen til nuét. Kroppen bliver en frodig forårsmark. Digtsamlingen indeholder, som digtsamlinger skal, megen lærdom.

Englene vil vi altid have hos os, men  hvad med svalerne? EHK lader nænsomt svalerne gribe fat i læseren, “skønt der bliver sagt, at der ikke er mange tilbage”. I så korte passager får vi at vide, at vi har ansvar.
Pludselig dukker en hundehvalp op, og kosmos´ klokker kimer. Det er en stor fornøjelse og oplevelse at læse digtene, der hver ledes af en mediterende og smuk malerstudie, som hjælper tankerne på vej.

Der er dybde i digtsamlingen, vi skal ned i forglemslens dybe skød. Og det er et vigtigt sted hvor vi alle ender: “Ned, ned, ned, til Dåb i Glemsel og Evighed” som vi synger med Thøger Larsen i “Du danske sommer, jeg elsker dig”.
Her ved novembertide er det skønt at læse om den gule lampe, den varme sol og  stuen, hvor vi mærker tusmørkets længsel. Vi lærer om skygger og deres betydning.

Bag hele EHK’s værk synger en evighedslængsel, der kun har modstykke i lovprisning af stjernerne, poesien og dagligdagens håndgribelige mirakler. Digtsamlingen har med rette undertitlen “En lille rejse under poesiens vinger”.